HUIDVERBETERENDE PEELINGS

Een (fruitzuur)peeling valt onder een oppervlakkige peeling. Een fruitzuurpeeling is een huid vernieuwingsproces waarbij een vloeistof wordt aangebracht op de huid om de bovenste lagen van de huid te verwijderen en de vernieuwing van de huid te versnellen. Door een peeling wordt de celvernieuwing gestimuleerd en worden de dode huidcellen verwijderd. Door de vernieuwing van de huid wordt de aanmaak van collageen gestimuleerd, de bouwstof die de huid nodig heeft om stevig te worden en te blijven.

Er bestaan verschillende peelings voor verschillende huidklachten. Huidoneffenheden als pigment, acne(littekens) en fijne lijntjes kunnen aanzienlijk verminderen of zelfs verdwijnen. Door de exfolierende werking van een peeling kunnen we daarom ook een doffe en/of grauwe huid weer laten stralen! De werking van peelings zijn wetenschappelijk bewezen en verbeteren de huid bij verschillende huidklachten. 

 

Hoe gaat een peeling behandeling?

Als je voor het eerst bij mij komt, krijg je een intake. Tijdens de intake bespreken we de vragenlijst en hoor ik graag wat je wens in huidverbetering is. Ik ga je alles uitleggen over de behandeling die aansluit op je wens. Ook kun je op dit moment vragen stellen.

Meestal adviseer ik om een afspraak in te plannen over 2 weken, aangezien je dan je huid alvast kan voorbereiden met de geadviseerde thuisproducten. Op deze manier bereid je je huid alvast voor op de behandeling en behaal je ook meer resultaat met je behandeling (je haalt namelijk al een dun laagje dode huidcellen van je huid, waardoor je peeling effectiever kan werken).

OPPERVLAKKIGE PEELINGS

 

SIGNATURE PEEL

Deze unieke 4-laagse peeling is ontwikkeld op basis van vitamine C, hyaluronzuur en fruitenzymen. Dit zijn ingredienten die de verantwoordelijk zijn voor de directe celvernieuwing en herstel van de natuurlijke huidbalans. De huid wordt tijdens deze peeling direct gehydrateerd, verstevigd en geëgaliseerd. Daarnaast werkt deze peeling ontstekingsremmend en kalmerend en vermindert roodheden.

 

 

> Rosacea

Droge en of vochtarme huid

Couperose

Lichte pigmentatie

Roodheden

 

 

ORMEDIC PEEL

Deze peeling bestaat uit papaya, pompoen, mango, fruitenzymen en peptiden. Deze peeling hersteld de balans en vernieuwd de huid tegelijkertijd. De Ormedic peel vermindert daarnaast ook roodheden en ontstekingen en kalmeert de huid. Na de behandeling voelt de huid zacht en gekalmeerd aan.

 

 

 

Hormonale disbalans

Zwangerschap

Tieners

Gevoelige huid

Roodheden

 

 

MIDDELDIEPE- EN FRUITZUUR PEELINGS

 

WRINKLE LIFT

Deze peeling bestaat uit een mix van 30% of 45% glycolzuur en retinol. Deze ingrediënten werken sterk hydraterend terwijl het de krachtige eigenschap heeft om lichte  pigmentatie, rimpels en fijne lijntjes aanzienlijk te verminderen.

 

 

 

> Fijne lijntjes

> Droge en of vochtarme huid

> Lichte pigmentatie

> Littekens

> Doffe/grauwe huid

> Rest-acne

 

LIGHTENING LIFT

De combinatie van 30% of 50% melkzuur, kojiczuur en aloë vera pakken alle vormen van pigment en roodheden aan. Daarnaast werkt deze peeling ontstekingsremmend en kan deze peeling kan ook bij rosacea ingezet worden.

 

 

 

> Pigmentvlekken

> Rosacea

> Zonschade

> Melasma

> Roodheden

 

 

ACNE LIFT

Door de mix van 20% salicylzuur en glycolzuur kan acne aanzienlijk vermindert worden. Glycolzuur heeft sterk hydraterende en exfolierende eigenschappen, terwijl salicylzuur doordringt in de talgfollikel. Hiermee kunnen puistjes en mee-eters effectief behandeld worden.

 

>  Acne

>  Vette Huid

>  Acne gevoelige huid

>  Verwijde poriën

>  Huid in disbalans

 

 

DE BEHANDELING

De Peeling Behandeling

De behandeling
Tijdens de behandeling zullen we het te behandelen gebied goed reinigen. Hierna wordt de huid ontvet, zodat de peeling dieper doordringt in de huid. Vervolgens wordt de peeling aangebracht. Dit is een vloeistof die een tintelend/prikkend gevoel geeft op de huid. De peeling blijft gemiddeld tussen de 2 -en 10 minuten op de huid aanwezig. Er kunnen in deze tijd ook meerdere laagjes van de peeling vloeistof aangebracht worden. Nadat de peeling is verwijderd kan er gekozen worden om de huid te kalmeren met een masker. Na de behandeling voelt het behandelde gebied warm aan en kan de huid nog wat rood en/of gevoelig zijn. Dit is een normale huid reactie.

Voorzorg Peelings

VOORZORG PEELINGS

Bij Beauty By Lisanne behandelen we de huid uitsluitend veilig zodat mogelijke risico’s of complicaties beperkt worden. Houdt daarom voorafgaand jouw peeling behandeling rekening met de volgende voorzorgmaatregelen:

 • Minimaal 2 weken voor de behandeling mag de huid niet meer zongebruind zijn of zelfbruiner aan worden gebracht.
 • Botox en/of filler behandelingen mogen maximaal tot 2 weken voor de peeling uitgevoerd worden.
 • Chemische peelings mogen uiterlijk tot 2 weken voor de volgende peeling behandeling uitgevoerd worden.
 • Bij klachten als koorts, griep of algehele malaise behandelen wij de huid op de dag van de klachten niet.

We voeren geen peeling uit bij de volgende contra-indicaties:

 • Actieve herpesinfectie
 • Chemokuren en/of bestraling
 • Tijdens medicatiegebruik zoals hormoonzalven, vitamine A medicijn (tretinoine), roaccutane of anti-biotica

Nazorg Peelings

 • Minimaal 48 uur (in ieder geval zolang de huid warm en rood is) na de behandeling dient u zon, zweten, zware inspanning, hete baden / douches / sauna / sporten en haarkleuring te vermijden.
 • Totdat de huid compleet hersteld is (na een peeling is dit na ongeveer 7 dagen), dient u scrubben en pulken te vermijden, dit kan leiden tot littekenvorming.
 • Belangrijk is een hoge SPF-bescherming te gebruiken zoals de Image Skincare Prevention+ alsook de ondersteunende Image Skincare producten om het herstelproces goed te begeleiden.
 • Bescherm de huid tegen directe blootstelling aan de zon met een SPF. Doe dit minimaal 14 dagen na de behandeling om hyperpigmentatie te voorkomen. U kunt eventueel ook een hoed dragen ter bescherming. Zorgvuldigheid met het gebruiken van zonbescherming adviseren wij het hele jaar door dagelijks te doen.
 • U kunt uw eigen door ons geadviseerde huidverbeteringsproducten (incl. fruitzuren) weer gaan gebruiken wanneer uw huid zijn eerste echte herstel heeft gehad (meestal is dit meestal 72 uur na een peeling). Uw huid is dan niet meer rood en voelt niet meer warm aan.

Resultaat

Na één peeling kun je al verbetering van de huid zien. Zoals alle andere behandelingen geldt dat peelings in kuurverband het beste resultaat geven. Een kuurverband bestaat doorgaans uit 6 behandelingen met tussenpozen van 2 tot 4 weken. De huidoneffenheden kunnen na een kuurverband van peelings aanzienlijk verminderd of zelfs verdwenen zijn. Tijdens een intakegesprek zullen wij jou een passend advies geven.

Aantal Behandelingen

Afhankelijk van jouw huidindicatie kunnen we tijdens een intakegesprek een inschatting maken van het aantal behandelingen die nodig zijn om het gewenste resultaat te behalen. Gemiddeld zijn er ongeveer 6 behandelingen nodig in tussenpozen van 2 tot 4 weken.